Gepaste bubbels en wijn voor op elk eetfestijn!

Wil je graag weten welke wijn je best kan aanbieden op je spaghetti-, steak- of mosselfestijn? Of welke cava nu het meest geschikt is als aperitief? De experten van Wijnvoordeel.be stelden speciaal voor jou een lijstje op met toppers per categorie.

Wil je graag weten welke wijn je best kan aanbieden op je spaghetti-, steak- of mosselfestijn? Of welke cava nu het meest geschikt is als aperitief? De experten van Wijnvoordeel.be stelden speciaal voor jou een lijstje op met toppers per categorie.

Alles begint bij en met een goed aperitief. Met deze 2 Cava’s kan je niets fout doen.

Casa Safra Cava Brut - € 14,99 per fles
Deze sprankelende strogele pure Cava Brut van Casa Safra heeft een frisse en fruitige smaak en een fijne elegante mousse. De wijn is bekroond met een welverdiende gouden medaille op Mundus Vini 2018! Een heerlijke sprankelende Cava met een lange en tintelende afdronk.

El Real Cava D.O. Brut - € 6,99 per fles
De druiven voor de El Real worden met de hand geplukt in de wijngaarden van Cava Masachs. Dit gerenommeerde familiewijnhuis maakt al sinds de vorige eeuw de prachtigste mousserende wijnen. El Real is een frisse Cava met een perfecte balans.


Onderstaande wijnen passen net zo perfect bij je spaghetti als spaghetti bolognaise en gemalen kaas.

San Tanaro 8 Gioie Rosso - € 5,99 per fles
Maar liefst acht verschillende druivenrassen uit de wijngaarden in het wereldberoemde Italiaanse wijngebied Piemonte bundelen hun krachten in deze San Tanaro 8 Gioie. Dat levert een unieke Italiaanse wijn op, vol zwoel rood fruit, vanille en mokka, die zich kan meten met de wereldberoemde en vaak kostbare Châteauneuf-du-Pape. De wijn is zo groots en smaakvol, dat hij een gouden medaille kreeg van Gilbert & Gaillard.

Casa Bardonecca Negroamaro Salento - € 6,49 per fles
Deze Casa Bardonecca Negroamaro komt uit Salento, het meest zuidelijke gebied in de wijnstreek Puglia. Het intense fruit knalt uit het glas, van waaruit kruidige en zwoele mediterrane aroma’s opstijgen.

Picadora Merlot - € 4,49 per fles
Deze levendige Picadora Merlot komt uit Maule Valley, het oudste wijngebied in het Chileense Central Valley en heeft fraaie tonen van rood fruit, prachtig omlijst door tonen van karamel en vanille.

Deze wijnen zorgen ervoor dat je mosselen nog beter zullen smaken.

Casa Safra Verdejo - € 11,99 per fles
De druiven van deze wijn zijn afkomstig uit een van de Spanje’s grootste wijngebieden: Castilla. Door het extreme klimaat, korte winters en droge zomers moeten de druiven vechten voor elke regendruppel. Dat maakt hun sap rijk, geraffineerd en absoluut onweerstaanbaar.

Picadora Sauvignon Blanc - € 4,99 per fles
De druiven voor deze smaakvolle Sauvignon Blanc van wijnhuis Picadora komen uit Central Valley, een van de beste wijngebieden van Chili. Deze droge en frisse wijn staat bekend om zijn frisse smaak en fruitige indrukken. De wijn heeft een intense smaak vol tropische fruitaroma's van ananas en mango.

Le Triomphe Sauvignon Blanc - € 5,99 per fles
Op een landkaart vind je het niet, op wijnkaarten volop: Pays d’Oc. Daar triomferen wijnen die met liefde zijn gemaakt, ingegeven door passie en niet door strenge regelgeving. Deze Le Triomphe Sauvignon Blanc is zo’n juweel. Opgewekt, knisperfris en puur.

Ook een lekker stukje steak smaakt eens zo goed met een goed glas wijn erbij.

Mount Penrice Prestige Shiraz - € 4,99 per fles
Deze Mount Penrice Prestige Shiraz is een verleidelijke soepele rode wijn bomvol sappig fruit en stevige kruiden. Denk aan donkere bessen die zo rijp en sappig zijn, dat ze op het punt staan uit elkaar te spatten. En dat natuurlijk met de voor Shiraz kenmerkende tonen van peper en kruiden.

Pierre Baptiste Reserve Syrah-Grenache - € 11,99 per fles
Deze Pierre Baptiste is gemaakt van Syrah en Grenache. Die eerste levert warme mediterrane kruiden en specerijen, de tweede verrijkt deze Reserve met jammy fruit en Franse elegantie.

Casa Safra Gran Reserva Black Label - € 11,49 per fles
Deze Spaanse prachtwijn heeft 24 maanden gerijpt op eikenhout om daarna nog eens 36 maanden op smaak te komen in de kelder van Bodega Casa Safra. Het resultaat is perfect! Rijp en rijk rood bomvol geurig en smakelijk donker fruit, hout en vanille in overvloed en een blokje pure chocolade op de koop toe.

Serveer je vis op je eetfestijn? Dan kan je perfect deze wijnen aanbieden.

MER Rosé Pays d’Oc - € 5,99 per fles
De MER Rosé Pays d’Oc is de ultieme zomerwijn, met een prachtig lichtroze kleur. Kraakhelder, loepzuiver en met een frivole frisheid van het mooiste zomerfruit dat het zuiden van Frankrijk te bieden heeft.

MER Blanc Pays d’Oc - € 10,99 per fles
Een bijzondere ménage à trois uit de zonovergoten wijngaarden in de Pays d’Oc. Hier hebben de druiven vermentino en chardonnay een bijzonder bondgenootschap gesloten waarin ook sauvignon blanc een heerlijk fris druppeltje inbrengt. Waanzinnig mooi op smaak gekomen op historische grond, presenteert dit drietal een wijn die helemaal van nu is. Aangenaam en vol, heerlijk fris en veelzijdig.

Picadora Chardonnay - € 3,99 per fles
Het Chileense wijnhuis Picadora heeft een aantal wijngaarden in het fantastische gebied Central Valley in Chili. Deze wijnregio beschikt over zeer goede klimatologische omstandigheden waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen. Zo zorgen de nabije bergen voor koele nachten, die de druiven hun aangename aroma's doen behouden. Al vele jaren maakt dit wijnhuis uitstekende wijnen waarvan deze prachtige chardonnay er zeker uitspringt.

Sjeiren is kijren

Solliciteren

Bedankt! We hebben je sollicitatie goed ontvangen en contacteren je binnenkort.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Neergepend door:

Katrien De Leeuw

Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (7) en Suze (4).

Recente blogs